Varför är trädgården så viktig?

Om du bor i ett hus med trädgård kanske du inte tycker att trädgården i sig är så viktig. Men om du tar hand om dina utomhusytor kommer du märka att det tillför dig mycket. Oavsett om du hyr eller äger din bostad finns det många fördelar med att ta hand om den tillhörande trädgården.

Trädgårdens betydelse

Att få frisk luft och sol regelbundet är viktigt för att må bra. Men att ha en trädgård full med väldoftande blommor för fjärilar och bin och kanske även en plats att odla sin egen mat på, gör att man får mer glädje och nytta av sin trädgård på ett djupare och mer meningsfullt plan.

För att odla mat kan du använda planteringslådor och odla alltifrån jordgubbar till kryddor. Frön och andra trädgårdsprodukter hittar du hos wexthuset.com där du även kan få inspiration till nya och spännande saker att odla i trädgården.

Fixa rätt uteplats

När man vistas ute i sin trädgård vill man kunna känna sig bekväm, annars finns risken att man inte kommer spendera så mycket tid utomhus. Därför är det bra om det finns skydd mot insyn, vind, sol och regn. Det kan också vara bra om man har möjlighet att slippa bar mark, exempelvis med hjälp av en altan eller en stenlagd yta.

Om du äger din tomt har du större möjlighet att påverka hur du vill ha det och vilka material som ska användas för att få till en bra uteplats, men det är svårare om du hyr. Däremot kan du bygga din egna portabla trävägg som skydd mot insyn och vind för att skapa en mysig uteplats. Du kan även bygga en portabel takställning för att skydda mot sol och regn med hjälp av trä som stomme och plåt som tak. Genom att göra den portabel påverkar det inte huset eller tomten och du kan ta det med dig om du flyttar.