Olika tekniker som målare använder

Beroende på vad du vill måla eller måla om används olika tekniker. Om det handlar om ett rum är det vanligast att rolla färgen medan en pensel används exteriört på ett hus. Dessa sätt är relativt enkla att lära sig själv. Andra tekniker som stänkmålning och schablonmålning som båda används för dekorering på en vägg eller en möbel, kräver lite mer övning. Vilken typ av färg och teknik som du använder beror dels på underlaget och dels på vilken stil som du vill förmedla genom målningen. Önskar du exempelvis få fram och förstärka träets naturliga ådring väljer du att lasera.

Viktigt med miljövänliga färger

I takt med att miljömedvetenheten ökar, växer även efterfrågan efter giftfria färger. Faktum är att många färgtillverkare fortfarande använder tveksamma ingredienser i sina färger. Ett enkelt sätt för giftfria renoveringar är att blanda färg själv eller köpa ekologisk målarfärg. Det står vanligtvis inte på målarburkarna vad färgen innehåller, därför är det så viktigt att titta efter en ekologisk märkning nästa gång som du är och ska köpa färg. En sådan tillverkare är Auro som har erfarenhet från branschen sedan 1980-talet. Deras färger innehåller växtextrakt, krita, mineraler och jordpigment, och är därmed biologiskt nedbrytbara. Om du hellre vill lasera har företaget tagit fram en lasyr utan plast eller någon petrokemisk produkt. Varorna finns tillgängliga exempelvis i företagets webbutik.

Skapa marmoreringseffekt med brokett

För att resultatet ska bli bra gäller det att underlaget är väl rengjort oavsett vad som ska målas. målare Stockholm är experter på alla material och du kan känna dig trygg att lämna över ditt hem till dem. Även om du vill ha mer ovanliga tekniker kan de hjälpa dig. Du kanske vill svampmåla. Det är en teknik som var mycket populär kring sekelskiftet 1900. Kanske har du turen att äga ett torp eller en sommarstuga och där passar denna teknik utmärkt för att ge väggarna dekorativa mönster. Ett annat sätt att arbeta på för att skapa mönster är brokettmålning. Då används en roller som du bland annat kan skapa mönster med som liknar marmor. Testa dig fram och glöm inte att välja miljövänliga färger.