Smart och hållbar byggteknik

För dig som planerar att bygga nytt är tipset att fokusera på ett klimatsmart byggande på alla plan. Se till att välja rätt byggmaterial och lösningar som är hållbara samt tåliga även på lång sikt. Ibland kan det vara värt att lägga en extra peng på kvalitet eftersom det kan vara nyckeln till ett hållbart hem med lång livslängd.

I den här artikeln kan du läsa mer om att bygga nytt utifrån ett smart och hållbart perspektiv. Är du nyfiken? Häng med och lär dig mer om klimatsmart byggteknik!

Isolering och uppvärmning

Klimatsmarta och hållbara bygglösningar är inte bara gynnsamma för miljön utan även för dina utgifter i hushållet. Uppvärmningen är ett bra exempel där du sparar stora summor varje år bara av att välja rätt material och system. Ett noga isolerat tak är en bra utgångspunkt när det gäller att garantera rätt inomhusklimat. Se därför till att anlita professionella hantverkare till takläggning för att säkerställa kvalitet och ett korrekt utförande.

Ett tips är att googla renommerade takläggare på din ort för att välja ut några aktörer som du sedan kontaktar för offert. Du kan till exempel söka på

takläggning i Stockholm om du bor i eller omkring huvudstaden. Gör sedan ett urval av hantverkare utifrån sökresultatet – gå gärna in och läs på byggfirmornas hemsidor för att få veta mer om erbjudna tjänster. I Stockholm finns ett stort utbud av takläggare som är proffs på klimatsmarta lösningar.

Inredning och installation

Oavsett vilken budget du har att utgå från när du bygger nytt finns det några saker att värdera när det gäller kostnader. Det kan svida att kosta på den fasta inredningen i hemmet, men faktum är att kvalitet många gånger lönar sig i längden. När det gäller vitvaror är det stående tipset att satsa på kvalitetsmärken före budget eftersom det ofta är en garanti för lång livslängd. Lite mer kostsamma vitvaror tenderar även i regel att generera lägre förbrukningskostnad. Summa summarum handlar det om att inte stirra dig blind på priset utan istället överväga för- och nackdelar. Du kan med fördel ta del av olika tester av diskmaskiner eller andra vitvaror innan du köper.

Ett tips för att balansera utgifterna och väga upp mot de lite dyrare investeringarna i vitvaror och den fasta inredningen är att köpa begagnade möbler. Andrahandsmarknaden när det gäller möbler är stor och du kan inreda ditt nya hem till riktigt små pengar. Dessutom är “retrostilen” trendig just nu!